8.11.2014

Kiire on tekosyy?

Facebooksissa nousi uutisvirtaan kavereiden tykkäämä pääministeri Alexander Stubbin postaus eilisillalta. En saa linkitettyä tuohon nimenomaiseen postaukseen, joten kopion tekstin tähän:

Välillä on hyvä purkaa viikko kalenterin kautta. Takana on tiukka viikko, joka näytti tältä:

MAANANTAI
Maakuntapäivä - aikainen lähtö, myöhäinen paluu:
Kuopio (puheenvuoro kokoomustilaisuudessa, Kauppahallitilaisuus, Klassikan lukiotilaisuus, haastatteluja), Outokummun Lasten Kaivos (haastattelu, puheenvuoro), Joensuu (puheenvuoro senioritilaisuudessa, metsäteollisuuden vierailu, Kauppakeskustilaisuus, haastatteluja). Väliin perussetti puheluja.

TIISTAI
Pääkaupunki- ja maakuntapäivä - aikainen aamu, myöhäinen paluu:
Tapaamisia informaatioteknologiasta ja datapalveluista,
Hallituksen neuvottelu välikysymyksestä, kuvauksia, eduskunta, Turku (talousseminaari ja kauppahallitilaisuus), Salo (kauppakeskustilaisuus), väliin perussetti puheluita.

KESKIVIIKKO
Pääkaupunkipäivä - aikainen aamu - suhteellisen aikanainen ilta:
Dagens Industri-kolumni, Guardian haastattelu, Venäjä ministerityöryhmä, talouspoliittinen valiokunta (Talvivaara), työlounas, videotervehdys, Financial Times haastattelu, suuri valiokunta (energia ja ilmasto), välikysymyskeskustelu talouspolitiikasta. Puheluja.

TORSTAI
Pääkaupunkipäivä - aikainen aamu - myöhäinen ilta:
Aamiainen politiikan toimittajien kanssa, puhe lukioseminaarissa (paperista), Team Finland Korea-matkan tapaaminen (puheenuoro), Talvivaara-briiffaus, Valtioneuvoston istunto (45 päätöstä), ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta Tasavallan Presidentin kanssa (Ukraina, Kriisinhallinta, jne), eduskuntaryhmä, Nypähaastattelu Eero Lehden kanssa, Pääministerin ilmoitus Talvivaarasta, kyselytunti, tapaaminen Norjan pääministerin kanssa, BBC-haastattelu, Northern Future Forum-vastaanotto Korjaamolla (puheenvuoro), illallinen Baltian, Pohjoismaiden ja Britannian pääministerien kanssa.

PERJANTAI
Aikainen aamu- aikainen ilta.
Northern Future Forum seminaari - 8 pääministeriä - kansainvälisiä vieraita ja mediaa (isännöimistä, puheenvuoroja, oppimista, haastatteluja), luottamusäänestys, NF-foorumin loppupressi, tapaaminen Viron pääministerin kanssa.

Kalenterimerkintöjen lisäksi viikon varrella oli pieniä ja suuria tulipaloja. Homma hoituu kun pitää pään kylmänä, hoitaa asian kerrallaan. Pärjääkö yksin? Ei koskaan! Ilman loistavaa joukkuetta nämä viikot eivät luonnistu. Jokaiseen tilaisuuteen ja tapaamiseen valmistaudutaan kunnolla. Kiitos kaikille.

Rutiini: kevyt aamutreeni ja taustamateriaalien tankkaus aamuisin. Siitä se päivä lähtee.

Aina viikon päätteeksi tekee hyvää puuskuttaa. Huomenna on suhteellisen rauhallinen päivä, jos ei tule yllätyksiä. Sunnuntainen pääministerin haastattelutunti, seurakuntavaalit ja isänpäivä. Näillä mennään. Hyvää viikonloppua kaikille!


Okei, en oikein ymmärrä mitä pääministeri tällä haluaa sanoa - että helvetinmoisessa kiireessä tehdään tärkeitä päätöksiä? Minun pointtini on kuitenkin se, että tuolla kaverilla on ihan samat 24 h vuorokaudessa kuin minullakin, ja tuon työtahdin päälle hän pitää kuntoa yllä ja treenaa teräsmieskisoja varten. Että ehkä munkin pitäisi ottaa kalenteri kouraan ja lyödä Superdieetin aamulenkit ja punttitreenit sinne ja katsoa, että miten se onnistuu. Eikä etukäteen päättää, että ei se varmaan onnistu :-p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti