19.2.2014

Rasitusvamma

Minulla on polvessa bursiitti eli limapussin tulehdus, rasitusvamma. Ainahan polvet vähän narisee ja rutisee, mutta kolme viikkoa sitten pitkien ja raskaiden maastavetojen jälkeen huomasin polven kipeytyvän. Kipu tuntui kun jalalle laittoi painoa, ja se paheni seuraavana päivänä ja äityi säryksi. Lepäilin ja odottelin ja pidin siinä kylmää. Aina rasituksessa tuntui pisto ja siltä, että polvi pettää alta. Kolmen viikon kuluttua ei ollut tapahtunut parantumista, joten menin lääkäriin. Tuossa vaiheessa särkyä ei ollut, mutta polven sisäsyrjää kuumotti ja se oli hieman turvoksissa, mikä on merkki tulehduksesta. Pitkillä kävelyillä se kuitenkin kipeytyi myös, ja erityisesti autoa ajaessa, kun kaasujalkaa liikutti jatkuvasti ylös ja alas.

Lääkäri väänteli ja tutki, ja totesi limapussin tulehduksen. Kierukka se tuskin olisi, koska kipu ei ollut alkanut tapaturman seurauksena, vaan rasituksen jälkeen. Sain 30 päivän tulehduskipulääkekuurin (Meloxicam 15 mg kerran päivässä) ja Voltaren Forte -voidetta (2-3 kertaa päivässä). Lisäksi suositteli kylmähoidon jatkamista. Googlettelin limapussin tulehdusta ja kylmähoidoksi suositellaan kipeän alueen hoitamista 3-5 kertaa päivässä 10-20 minuutin ajan. Lisäksi tietty rasituksen välttämistä ja lepoa. Kahden viikon päästä pitäisi alkaa oireiden kadota, tai sitten tutkitaan lisää.

Aika monta treeniä olen jättänyt väliin, koska ainahan crossfitissä jalkoja tarvitaan, mutta nyt ajattelin varovasti palata boxille ja pyytää valmentajaa antamaan korvaavia liikkeitä niiden tilalle joita en voi tehdä. Pää alkaa hajota ja turhautuminen kasvaa, kun ei pääse liikkumaan. Huomaan, etten ole fyysisesti tarpeeksi väsynyt, kun herään joka aamu jo ennen viittä. Lääke väsyttää, eli otan sen illalla ja nukun tosi sikeästi. Polvessa tuntuu koko ajan jotain vaikkei sitä särje, olen ikäänkuin koko ajan tietoinen siitä, että jotain siellä on, kun normaalisti en juuri polvia tai muuta kehonosaa juurikaan ajattele :-D

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä tervehtymiseen - ei ole kiva odotella, että paikat paranee treenikuntoon, kun mieli halaajaa jo hommiin.

  Ps. Sinulle on haaste blogissani (Päärynä piukaksi) ;)

  http://paarynapiukaksi.blogspot.fi/2014/02/mina-haastan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja kiitos haasteesta, minäpä käyn tsekkaamassa :-)

   Poista
 2. No voi että! :( Toivottavasti lepo tekee tehtävänsä ja pääset pian taas normisti liikkumaan.

  VastaaPoista