18.6.2014

What's the plan?

Onnistumisen avaimet -välilehdelle (sivulle?) olen aikanaan koonnut motivaattoreitani ja suunnitelmiani. En kuitenkaan ole onnistunut toteuttamaan suunnitelmaani - sitä pitää siis tarkentaa, tuoda päivä-, viikko- ja kuukausitasolle.

Paino on helposti mitattava määre. Minun täytyy laittaa välitavoitteet. Onko mahdollista tiputtaa 10 kg puolessa vuodessa? Onko ok käydä vaa'alla joka aamu, jos siltä tuntuu?

Voin helposti olla syömättä herkkuja kunhan päätän niin, olen tehnyt sitä ennenkin. Välimuotoja ei  tosin ole, kaikki tai ei mitään. Se, ettei syö herkkuja, ei kuitenkaan taida riittää? Kanaa ja raejuustoa omasta muovipurkissa ravintolassa ei ole se mun juttu - enhän tosin edes viikoittain käy ulkona syömässä, mutta en myöskään usko, että pystyisin siihen loppuelämäni ajan. Voiko tavallisella ruoalla laihtua, kun kiinnittää huomiota määrään ja lisää kasvisten osuutta?

Liikunta - lempiaiheeni! Fakta on se, että arjessa en ehdi liikkumaan kuin 3-4 kertaa viikossa. Sillä liikuntamäärällä ei paino putoa (tiedän, koska ei ole laskenut tähänkään saakka :-D ), mutta kyllä se voimaa kasvattaa. Turha siis syödä kulutettuja kaloreita, vaan ottaa se lisämiinuksena.

Tulos ruokkii tulosta. Maanantaina vaaka näytti 80,3 - tiistaina 79,2 - keskiviikkona eli tänään 78,2. Mieti, kaksi kiloa kahdessa päivässä! Mitä siitä, että se oli matkaturvotusta ja pelkkää vettä, se on alaspäin, ja juuri tällaisia startteja laihduttajat tarvitsevat! Ei tee mieli tarttua suklaalevyyn ja automaattisesti miettii, että toimistotyöläisellä ei tarvitse olla rekkamiehen annoskoko. Hyvä puoli tässä kylmässä kelissä on se, että tänä juhannuksena ei tarvitse olla rantakunnossa...

En tainnutkaan vielä kertoa, että tuossa kahden metrin päässä on jos jonkinlaista tuliaissuklaata ja näytepakkauksia tarjolla. Minä raukka karkkinarkki en voi ottaa ensimmäistäkään palaa, olen tyytynyt haistelemaan pakkauksia. Ja kertonut työkavereille, että ei, mä en voi ottaa yhtäkään suklaata tai vedän ne kaikki. Tää on oikeesti ongelma, mutta juttu onkin se, että mitä sille aikoo tehdä.

Kiloklubi on taas ahkerassa käytössä (miksi ne ei muuten kehitä sitä palvelua yhtään? vieläkään ei löydy liikutalajeista crossfitiä ja mobiililla käyttäminen on persiistä). Arvioin ruokamäärät mieluummin ylös- kuin alaspäin, sillä työpaikkaruokalassa en pysty punnitsemaan ruokia :-D

Yllä oleva ei riitä suunnitelmaksi, sitä täytyy vielä tarkentaa. Mutta nyt työt kutsuvat!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti